Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa bedane antarane stainless steel 304 food grade lan stainless steel biasa?

2022-11-10

Food grade stainless steelyaiku bahan baja tahan karat sing nyukupi syarat Standar Nasional Republik Rakyat China / Standar Sanitasi Stainless Steel kanggo Wadah Pangan GB 9684-88, sing nduweni timbal lan isi kromium sing luwih murah tinimbang baja tahan karat biasa.


1ãPeraturan indikator
Food grade stainless steelnuduhake bagean mesin panganan sing kena kontak karo panganan lan kudu nyukupi syarat keamanan panganan tartamtu. Amarga proses produksi pangan nggunakake akèh asam lan alkali, lan stainless steel ngandhut kromium, unqualified stainless steel, bakal dissolve macem-macem valensi kromium, beracun; lan syarat kanggo matesi isi timbal, kadmium lan akeh unsur impurity alloy liyane.

2ãprabédan antarane stainless steel food-grade lan304 stainless steel
Nalika produk stainless steel digunakake migrasi saka logam abot ngluwihi watesan, bisa mbebayani kesehatan manungsa.
Mulane, produksi cookware stainless steel, perlu kanggo golek imbangan antarane Nyegah karat lan safety. Yen isi nikel lan kromium dhuwur, pangayoman karat ditingkatake, nanging nikel lan kromium udan uga tambah, tegese tambah risiko safety.
Mulane, standar keamanan pangan nasional "Produk Stainless Steel" (GB9684-2011), ndadekake pranata ketat kanggo udan saka macem-macem logam abot kayata kromium, kadmium, nikel lan timbal ing cookware.

3ãkenapa standar nasional ora nemtokake watesan migrasi mangan?
Salah sawijining alesan yaiku, nalika isi mangan saka stainless steel mundhak, diiringi ilang fungsi kayata tahan korosi lan tahan karat, lan yen konten mangan wis tekan nilai tartamtu, produk kasebut ora bisa digunakake minangka piranti masak utawa ora bisa digunakake. disebut peralatan masak stainless steel. Nanging, sanajan ing tingkat sing dhuwur, umume ora ana efek kesehatan.
Mulane, sanajan standar keamanan pangan nasional ora nemtokake isi mangan, padha nemtokake manawa bagean utama wadhah perkakas kudu digawe saka stainless steel sing cocog karo standar nasional.

4ãFood-grade stainless steel yaiku baja tahan karat sing cocog karo standar GB9684
Baja tahan karat bahan pangan, uga dikenal minangka "baja tahan karat GB9864", yaiku bahan baja tahan karat sing wis lulus Standar Nasional Republik Rakyat China / Standar Sanitasi Stainless Steel kanggo Wadah Pangan GB 9684-2011, sing duweni luwih murah. isi "timah" saka stainless steel biasa. Isi timbal luwih murah tinimbang baja tahan karat umum, lan sifat anticorrosive saka prodhuk wis tambah, mbutuhake: timbal (minangka Pb), mg / L ing 4% larutan immersion asam asetat ⤠1.0 1.0 . Kromium (minangka Cr), mg/L 4% larutan asam asetat ⤠0,5. Nikel (minangka Ni), mg/L 4% larutan perendaman asam asetat ⤠3.01.0. Timah (minangka Sn), mg/L 4% asam asetat ing larutan ⤠0,02 0,02 . Arsenik (minangka As), mg/L ing larutan asam asetat 4% ⤠0,04 0,04 . Cathetan: Kondisi rendhem kabeh nggodhok nganti 30 menit, banjur suhu kamar nganti 24 jam.
304 stainless steel punika stainless steel banget umum, uga disebut 18-8 stainless steel ing industri. Nduwe resistance karat sing luwih apik tinimbang 430 stainless steel, tahan korosi lan suhu dhuwur lan nduweni sifat pangolahan sing apik, mula digunakake ing industri dekorasi industri lan perabotan lan ing industri panganan lan medis, contone: sawetara peralatan makan stainless steel, jedhing. piranti pawon.
304 minangka baja tahan karat tujuan umum sing digunakake kanggo nggawe peralatan lan bagean mesin sing mbutuhake kinerja kabeh babak sing apik (resistensi karat lan bisa dibentuk).
Kanggo njaga resistance karat saka stainless steel, baja kudu ngemot luwih saka 17% kromium lan 8% nikel.
Umum304 stainless steeldudu food grade, panganan olahan khusus.

BewellPipa stainless steel muluspunika Strip dawa saka baja karo bagean kothong tanpa lapisan watara. Pipa Seamless 304 Stainless Steel iki diprodhuksi dening Bewell Steel Co., Ltd. nduweni kualitas paling dhuwur ing industri, lan nggambarake keunggulan unik saka segi tekanan dhuwur, kekuatan dhuwur lan bahan liyane, lan menehi garansi 5 taun. Ing304 Stainless Steel Pipa Mulusdiprodhuksi dening Bewell Steel Co., Ltd. dirancang kanggo ketemu lingkungan construction paling nuntut lan gampang kanggo nginstal lan njaga.