Ngarep > Kabar > Warta Industri

Napa China gelem ngimpor bijih wesi kanthi rega sing larang lan ora daur ulang kethokan?

2022-12-05

Kawigatosan liyane lan liyane saiki wis dibayar kanggo industri baja kita, karo sawetara langsung takon apa kita kudu mbayar prices dhuwur kanggo ngimpor bijih wesi saka luar negeri. Apa ora luwih efektif kanggo daur ulang kethokan baja?
Miturut statistik saka panguwasa sing relevan, dikarepake China kanggo bijih wesi dhuwur banget, lan ing 2021 China ngimpor total 1,124 milyar ton bijih wesi, lan kanggo pisanan nilai impor ngluwihi 1 triliun. Sing luwih nggumunake yaiku yen taun kepungkur mung total impor China kira-kira 17,4 triliun yuan, dene bijih wesi kira-kira 7%.
Austenitic Stainless Steel Pipe
Ing kontras, total perdagangan global ing scrap baja bakal nambah mung udakara 100 yuta ton ing 2021, nalika China ngimpor paling udakara 10 yuta ton saben taun. Ing proses nggawe baja, sawetara materi pungkasan-urip mesthi bakal diprodhuksi.
Nanging ing steelmaking anggere wesi unsur kasedhiya, sing ngandika nggunakake biji wesi lan kethokan baja bener bisa nggawe baja.
Nanging, bahan mentah sing digunakake ing nggawe baja beda-beda lan uga proses.
Contone, yen tungku steelmaking tansah nggunakake bijih wesi kanggo nggawe baja, nanging dumadakan ngganti menyang kethokan baja lan uncalan ing, kualitas baja digawe mesthi bakal angel kanggo njamin. Alesane yaiku nalika nggawe baja, detail cilik bisa nggawe kabeh batch baja gagal.
Mesthi ora mokal nggunakake baja kethokan kanggo nggawe baja, nanging mayoritas industri baja ing China nggunakake baja tungku jeblugan tradisional, yaiku bahan mentah utama sing digunakake ing pembuatan baja yaiku bijih wesi. Panggunaan baja kethokan iku jinis anyar saka tungku listrik short proses steelmaking, Nanging, iki baja pawon elektrik ing industri baja China kang nyumbang kanggo mung bab 10%, supaya ana cara kanggo nggunakake kethokan ing jumlah gedhe.
Austenitic Stainless Steel Pipe

Yen sampeyan ndeleng sawetara negara maju liyane, AS bisa ngasilake 70% baja ing tungku listrik, lan sawetara negara ing Uni Eropa bisa tekan udakara 42%. Alesan kanggo proporsi kurang saka pendekatan iki ing negara kita bener amarga industri steelmaking kita miwiti sethitik mengko, utamané ing baja tungku listrik, lan iki wis nyebabake jumlah gedhe saka kethokan ing negara kita dhewe saiki sementara ora kasedhiya kanggo dadi. dienggo maneh.
Kajaba iku, proses sakabèhé kanggo nggawe baja saka kethokan cukup tedious, supaya ora katon ing bahan mentahan digunakake kanggo nyimpen akèh biaya, nanging uga ing proses panyulingan kanggo mbayar kathah. China uga ing tataran pembangunan ing lapangan iki, supaya biaya ora luwih murah tinimbang nggunakake bijih wesi langsung.
Saliyane proses pemurnian, mesthine, produksi kethokan uga dadi masalah. Iki amarga kethokan baja sing diomongake iki dudu sisa-sisa proses produksi, nanging peralatan baja sing wis suwe digunakake lan ora bisa digunakake maneh. Biasane, pabrik baja nduweni umur layanan sing relatif dawa.
Mulane, produksi kethokan baja bener luwih murah tinimbang produksi bijih alam. Dadi jumlah kethokan baja sing bisa didol sacara global saben taun sithik.
Dibandhingake karo negara-negara maju liyane, industri baja China wiwit pungkasan lan umume peralatan durung tekan pungkasan umur migunani, mula ora akeh kethokan baja sing bisa didaur ulang, lan yen kita ngandelake kethokan kasebut mung nggawe baja, ora ana cara kanggo ketemu dikarepake taunan kita kanggo baja.
Zhejiang Bewell Steel Co., Ltd.spesialisasine ing produksi Bewelltabung kothak stainless steel, tabung persegi panjang lan pipa persegi panjang. Perusahaan iki nduweni 600x600 pipa persegi panjang salib gedhe, unit baja sing dibentuk kadhemen gulung mlengkung, roll extrusion mbentuk garis produksi, mlengkung, straightening, nglereni lan peralatan polishing, kapasitas produksi taunan 50,000-80,000 ton. Kualitas apik, layanan sampurna lan dipercaya reputasi minangka basis bisnis perusahaan. Kita ngarepake kerjasama jangka panjang karo sampeyan.