Ngarep > Kabar > Warta Industri

Umume wong mikir magnetik tegese stainless steel? Ora cukup akurat!

2022-12-12

Ing kasunyatan, akeh wong sing pracaya stainless steel ora Magnetik, lan karo bantuan saka wesi sembrani kanggo ngenali stainless steel, cara iki banget unscientific. Kaping pisanan, wesi wesi, wesi tembaga umume bisa niru tampilan warna stainless steel, nanging uga ora magnetik, gampang disalahake kanggo stainless steel; lan malah baja 304 sing paling umum digunakake saiki, sawise proses kadhemen, bakal ana derajat magnetik sing beda. Dadi sampeyan ora bisa mung gumantung ing magnet kanggo nemtokake keaslian saka stainless steel.
austenitic stainless steels
Dadi saka ngendi asale magnetisme stainless steel?

Miturut fisika material, magnetisme logam asalé saka struktur spin elektron, yaiku sifat mekanik kuantum sing bisa "munggah" utawa "mudhun". Ing logam ferromagnetik, elektron kanthi otomatis muter ing arah sing padha, nalika ing bahan antiferromagnetik, sawetara elektron ngetutake pola biasa nalika elektron tetangga muter ing arah ngelawan utawa anti-paralel, nanging kanggo elektron ing kisi segitiga, struktur spin ora ana maneh minangka loro elektron ing saben segitiga kudu muter ing arah sing padha.
Umumé,baja tahan karat austenitik(diwakili dening 304) non-magnetik, nanging bisa uga lemah magnetik, nalika feritik (utamane 430, 409L, 439 lan 445NF lan sapiturute) lan martensitik (diwakili dening 410) umume magnetik.
Stainless steel nang sawetara baja (kayata 304, etc.) diklasifikasikaké minangka "non-magnetik stainless steel" nuduhake sawijining Magnetik pratondho ngisor Nilai tartamtu, sing, stainless steel umum luwih utawa kurang karo jurusan tartamtu saka magnet.
austenitic stainless steels

Kajaba iku, austenite kasebut ing ndhuwur iku non-Magnetik utawa banget Magnetik, nalika ferritic lan martensitic iku Magnetik, amarga saka smelting komposisi bias utawa perawatan panas ora bener, bakal nimbulaké austenitic 304 stainless steel ing jumlah cilik saka organisasi martensite utawa ferrite, supaya. 304 stainless steel ing Magnetik banget. Kajaba iku, 304 stainless steel sawise Processing kadhemen, struktur tissue uga bakal rubah menyang martensite, sing luwih ewah-ewahan bentuk Processing kadhemen, transformasi martensite liyane, sing kuwat sifat Magnetik uga bakal.
Pengin ngilangi sifat Magnetik saka stainless steel 304, sampeyan bisa mulihake organisasi austenit sing stabil liwat perawatan solusi suhu dhuwur, supaya bisa ngilangi sifat magnetik.
Mulane, sifat magnetik materi ditemtokake dening keteraturan susunan molekul lan isotropi spin elektron, sing dianggep minangka sifat fisik materi kasebut, dene resistensi korosi materi ditemtokake dening komposisi kimia. saka materi, yaiku sifat kimia saka materi lan ora ana hubungane karo materi kasebut magnet utawa ora.