Ngarep > Kabar > Warta Industri

Carane mbedakake antarane panas-mbalek lan kadhemen-digambar stainless steel tabung rapi

2022-12-20

Rolling panas lan rolling kadhemen loro stainless steel proses mbentuk tabung rapi, padha duwe impact gedhe ing organisasi lan kinerja tabung stainless steel, Rolling saka tabung stainless steel utamané adhedhasar rolling panas, rolling kadhemen mung digunakake kanggo gawé diameteripun cilik. tabung mulus stainless steel.
stainless steel seamless tubes

A. hot-rolled stainless steel pipa mulus
Kaluwihan: bisa ngrusak organisasi casting ingot, nyaring gandum tabung stainless steel, lan ngilangke cacat microstructural, supaya organisasi tabung stainless steel iku kandhel, situs mechanical wis apik. Dandan iki utamané dibayangke ing arah bebarengan rolling, supaya tabung stainless steel ora isotropic maneh kanggo ombone tartamtu; umpluk, retak lan sparseness kawangun sak casting, uga bisa gandheng bebarengan ing tumindak saka suhu dhuwur lan meksa.
Kekurangan:
1. Sawise rolling panas, inklusi non-logam (utamane sulfida lan oksida, lan silikat) ing jero tabung stainless steel ditekan dadi lembaran tipis, lan kedadeyan delaminasi (sandwiching). Delamination ndadekake tabung stainless steel sadawane arah kekandelan saka sifat tensile nemen deteriorated, lan ana kamungkinan saka interlayer tearing nalika las shrinks. Weld shrinkage induced strain lokal asring tekan galur titik ngasilake kaping pirang-pirang, luwih gedhe tinimbang galur sing diakibatake beban.
2. Sisa kaku disebabake cooling ora rata. Sisa kaku punika internal poto-phase kaku keseimbangn ing anané pasukan external, macem-macem salib-bagean panas-mbalek stainless steel pipe rapi duwe kaku ampas kuwi, sing luwih gedhe stainless steel umum pipe rapi ukuran salib-bagean, sing luwih gedhe. tegangan sisa. Senajan kaku ampas punika poto-wawas, nanging kinerja anggota baja ing tumindak pasukan external isih duwe impact tartamtu. Kaya deformasi, stabilitas, resistance lemes lan aspèk liyane bisa duwe efek negatif.
stainless steel seamless tubes
B. cold rolled stainless steel tabung mulus
Nuduhake Processing kadhemen saka piring baja utawa ngudani menyang macem-macem jinis tabung stainless steel sawise drawing kadhemen, mlengkung kadhemen, drawing kadhemen, etc ing suhu kamar.
Kaluwihan: cepet mbentuk, dhuwur ngasilaken, lan ora karusakan kanggo nutupi, bisa digawe menyang macem-macem formulir salib-bagean kanggo adaptasi kanggo kabutuhan kondisi panggunaan; rolling kadhemen bisa nggawe ewah-ewahan bentuk plastik gedhe saka tabung stainless steel, mangkono nambah titik ngasilaken saka tabung stainless steel.
Kekurangan:
1.sanajan proses mbentuk ora pindhah liwat komprèsi plastik negara panas, nanging isih ana nandheske ampas ing salib-bagean, karakteristik ngasilaken sakabèhé lan lokal saka tabung stainless steel wis bound kanggo impact;.
2. kadhemen mbalek stainless steel gaya tabung rapi iku umume mbukak bagean, nggawe free torsional kaku bagean kurang. Gampang bengkong nalika mbengkongaken, gampang mbengkongaken lan torsionally buckled nalika teken, karo resistance torsional miskin.
3. kadhemen-mbalek stainless steel kekandelan tembok tabung rapi luwih cilik, lan ora thickened ing sudhut artikulasi plate, kemampuan kanggo tahan mbukak klempakan localized banget.
stainless steel seamless tubes
C. prabédan utama antarane hot-rolled lan cold-rolled
1. kadhemen mbalek stainless steel pipe rapi ngidini bagean katon buckling lokal, supaya sampeyan bisa nggunakake kanthi lengkap kapasitas prewangan rod sawise buckling; nalika panas mbalek stainless steel pipe rapi ora ngidini bagean dumadi buckling lokal.
2.panas mbalek stainless steel tabung rapi lan kadhemen mbalek stainless steel tabung rapi kaku ampas kui kanggo macem-macem alasan, supaya distribusi ing salib-bagean uga beda banget. Distribusi kaku ampas ing bagean salib saka kadhemen-kawangun lancip-dinding stainless steel pipe rapi iku jinis mlengkung, nalika distribusi kaku ampas ing salib-bagean saka panas-mbalek stainless steel pipe rapi utawa gandheng stainless steel pipe rapi. yaiku jinis film.
3. kaku torsional free saka panas mbalek stainless steel pipe rapi luwih dhuwur tinimbang sing saka kadhemen mbalek stainless steel pipe rapi, supaya resistance torsional saka panas mbalek stainless steel pipe rapi luwih apik saka kadhemen mbalek stainless steel pipe rapi.